bigmaamas

mitt liv som trebarnsmamma

Helgens rymning

Publicerad 2009-09-28 10:23:15 i Allmänt,

Jo, så var det. Nästa iaf. Jag rymde fältet o åkte på kryssning med Sis o Teres. Visst att det var skönt att komma bort hemifrån, bort från att ständigt behöva ha koll, ständigt hålla ett hem i schack. Men jävligt jobbigt med. Dels att vara borta från min skrutt så länge men oxå för att T fick en asjobbig natt. De två sov knappt någonting.. Så jag möttes av två väldigt trötta killar igår.
Noah var så toktrött att han vägrade somna igår. Han bara skrek o ingenting hjälpte. Kändes verkligen som att han var skitförbannad på mig för att jag lämnat honom. T fick honom till slut att somna, han lyckas alltid bättre än jag när det kommer till att lugna honom.

Vi hade det väldigt skoj på båten iaf och röjde som fan på dansgolvet.. Det var länge sen. Men usch vad man känner att man inte är 18 längre..

Direkt efter vi steg av var det bara till o bege sig till Tumba o gamla lägenheten för o måla o fixa. Måttligt motiverad kändes det.. Hade helst av allt bara lagt mig raklång o bara varit. Nyckeln ska lämnas på torsdag morgon så nu börjar det brinna i knutarna.
Ska bli så skönt att bli av med den.

Idag ska jag hjälpa mamma o hämta tvättmaskin, sen måste vi fortsätta i Tumba.. Fy det är så mycket mer än att bara flytta över sina kartonger... Det får dröja lääänge till nästa flytt.

Idag

Publicerad 2009-09-26 07:57:16 i Allmänt,

Blir det först jobb sen kryssning!! :-D Men så konstigt det kommer kännas att vara borta från familjen. Visst att jag har varit borta några timmar sådär men nu är det ett helt dygn.. Mer tom iom att jag jobbar oxå. Hoppas T får en lugn natt.. Noah lär ju märka av att mamma inte är hemma...

Tjohoo nu ska vi slå klackarna i taket!

090923

Publicerad 2009-09-24 09:47:10 i Allmänt,

Sitter på en solig balkong o dricker mitt morgonkaffe. Blir lite bländad nästan o ser knappt skärmen.

Har varit lite torrt på bloggen nu ett tag.. I know. Har inte kännt nån motivation helt enkelt. Har förresten knappt haft på datorn de senaste dagarna. Det är verkligen skönt med datorfria dagar, annars blir det lätt att man fastnar o bara slösurfar.

Dagarna rullar på här, har tagit mig iväg till ÖF (öppna förskolan) ett par gånger. Alla ÖF är verkligen annorlunda, i Storvreten fick man absolut inte sjunga "annars skjuter jägar mig" i "I ett hus i skogens slut", utan där var det "fångar jägarn mig", nu är det skjuter igen.. Och många sånger jag aldrig hört innan. Man sitter där o mumlar medan de andra föräldrarna sjunger glatt.. :)
Igår var det utflykt till en park i Hökarängen som heter Starrmyran, en mysig liten park med hästar, getter o lite andra smådjur. De råkade ha klädbytardag där igår så fyndade lite tröjor till Kevin. 2 Djurgårdströjor, 1 fotbollströja, 1 Diesel t-shirt och 1 Spiderman tröja, 35:-. Kap va? Ska nog försöka ta mig till lite fler klädbytardagar, man hitar ju näst intill oanvända plagg för ingenting! Sånt gillas!

Idag ska Johanna, Carro o Ludde komma på besök, det ska bli himla skoj. Finns risk för att det blir mycket ICA-prat. :-P

Nä nu ska jag nog fortsätta göra något vettigt, Ciao!

Drömmar

Publicerad 2009-09-17 15:28:11 i Allmänt,

bakade jag o Kevin igår. Han tyckte det var jätteskoj att rulla bollar som skulle vara lika stora. De blev mindre o mindre. Han tyckte de var supergoda men fattade aldrig varför de kallas drämmar.. :-D Skrutten min.

Nu så har man lite kontakt med omvärlden!

Publicerad 2009-09-16 14:56:16 i Allmänt,

Man kan inte göra mycket utan internet har jag kommit fram till. Jäklar vad beroende man är egentligen?! Förr tog man fram en telefonkatalog om man behövde ett nummer, nu kan man inte kolla nummer om man inte har en dator.. Har någon ens telefonkataloger längre? Ges de fortfarande ut varje år?

Nu har vi iaf flyttat och det känns fortfarande helt overkligt. Känns som att vi hälsar på hos någon ett par dagar.. Känns skönt att få upp sånt som legat nerpackat i veckor, men jobbigt att hitta plats för allt. Önskar det fanns en bunt sedlar med höga valörer i plånboken så man bara kunde åka iväg o shoppa nytt..

Lovar att det inte dröjer aslänge tills nästa uppdatering, nu när vi har nät så ska det förhoppningsvis inte vara så omständigt..

So long!

05:30

Publicerad 2009-09-11 06:32:13 i Allmänt,

Vaknade min lille grabb idag. Det är iofs inget ovanligt alls men lika jobbigt att gå upp för det. Det händer någon gång ibland att vi får sova till 7.30... då har vi tur. På detta så vaknar min prins 1-2 gånger på natten med. Han är snart 10 månader. Och T undrar varför jag är trött hela tiden..

Visst har vi roligt?! Det är helt underbart.

Idaaaag! Äntligen är dagen här då nycklarna ska hämtas. Som jag har sett fram emot den här dagen. Eller egentligen imorgon för vi sover ju ändå i Tumba inatt även om vi har tillgång till nya lägenheten. Men imorgon så! :-)

Längtar såå efter Kevin med!! Känns som att hela sommaren passerat och han varit hos pappa. Först var det ju Uganda som skulle vara sjukt lång tid men som blev sjukare lång tid. Så hann han ju bara vara hos oss i typ 1,5 vecka innan det blev pappa o skola. Snart blir det ordning på det med.

Läste i Vi i 20 igår att man som föräldraledig har rätt till föräldralön. Om man varit anställd minst ett år för man 10% av sin lön en månad. Två månader om man varit anställd minst 2 år. Det hade man ju inte direkt någon aning om. Och att man har rätt till en ledig betald dag om man ska gifta sig, eller fyller 50. Fatta så mycket privilegier vi har utan att veta om det?! Det är ju inte så att man blir erbjuden det här direkt utan man måste ju verkligen känna till det för att kräva sin rätt.

Min lille kille sitter och sjunger bredvid mig. Han sjunger bra och kan säkert gå långt med sina toner, tycker synd om pappa bara som har sova-dag idag. Inte nog med att han sjunger högt, det ekar vääldigt mycket i en tom lägenhet.

Fast det kanske är dags att väcka honom nu? 6.30 är väl sovmorgon? Det är ju en hel timme mer än jag fick.. :-)




Sådär ja..

Publicerad 2009-09-10 17:22:30 i Allmänt,

Då har man äntligen en dator igen! Helt sjukt vad handikappad man blir utan dator.. Vi hade ju köpt en ny bärbar för inte alls så länge sedan som redan börjat krångla.. Men nu så ska det förhoppningsvis funka igen.

Sjukt irriterad jag blir när jag för andra gången den här veckan kommer hem o ska parkera bilen, och ser att någon annan idiot ställt sig på min plats! Åååh så fruktansvärt irriteradnde. Förra gången det hände kollade jag bilregistret, för att sedan ringa nummerupplysningen, för att sedan ringa upp personen i fråga och upplysa dem om att de omedelbart bör flytta sin bil. Jag kände att jag orkar inte det där idag, varken lägga ner tid eller pengar. Ringde Q-park som är anvarig för parkeringen och bad dem skicka ut en bil. Nu är iaf bilen borta, hoppas de hann men förmodligen hann personen flytta bilen. Varför min??! Är det någon som vill jävlas med mig eller??! Den ligger inte särskillt bra till så det kan inte vara därför. Händer det igen kan jag inte lova att jag inte behöver gå förbi och bara råkar rispa bilen med dragkedjan eller nåt..

2 dagar kvar till flytt. Det allra mesta är nerpackat, förutom sånt man behöver in i det sista. Det är mer än man tror! Kanske för att man har småbarn.. Skönt ska det bli iaf! Imorgon hämtar vi nyckeln.. :-D Mucho happy.

Den här dagen har gått sjukt fort! Om en timme är T hemma, måste laga middag. Försöker rensa så mycket av maten det bara går.. Laxpanetter, rostad potatis o sås får det bli. O lite grönsaker till det.

Det är så kul också för Noah har börjat acceptera något annat än den enda maträtt han hittills godkänt! No more Nudlar med grönsaker o skinka!!! Wohooo! Goodbye alla jobbiga fläckar det blir.. :-D

Jag är kär!

Publicerad 2009-09-03 22:37:53 i Allmänt,

I nya lägenheten! Så jäkla fin den var.. Klart man hade en bild i huvudet av hur den kunde tänkas se ut, det var ännu bättre i verkligheten! Åh vad jag längtar till inflyttningsdagen!! Tur som är så är det ju inte långt kvar nu..

Fotade lite när vi var där, men det går ju verkligen inte att få en rättvis bild. Lägger kanske in nån imorgon om någon är intresserad?

Har precis lyckats få Noah att somna nu, han bara ville inte somna ikväll..

Just det, idag har vi varit o hälsat på hos Sanna o hennes lille Ville som är 1,5 månad gammal. Så söt liten krabat! Kul var det att träffa Sanna med, det var alldeles för länge sen.

Nu lite relax sen kudde.

Nighty.

Packa packa packa

Publicerad 2009-09-02 10:52:49 i Allmänt,

är typ vad jag har gjort den här morgonen. Har börjat inse att det är nära nu. Får se om det blir någon promenad idag, har så jäkla ont av skavsåret. Dålig ursäkt egentligen, det är väl bara till o snöra på sig dojjorna o ta sig ut..
Var bara på öppna förskolan lite drygt en time igår, sen vart lilleman lite kinkig o ville bara sova. What lilleman wants lilleman gets.

Vimsiga jag missade att det var föräldramöte på Kevins skola igår.. jobbade ju så hade ju ändå inte kunnat gå. S hade ringt o lämnat meddelande vid 17 då han frågade om jag kunde gå, för han kunde inte.. Ser ju bra ut på nya skolan att ingen av föräldrarna är där... Ja ja. Så går det ibland.

Nu är det hög tid för dagens första kaffe, o mer packning... Har lagt upp planlösningen på vår lägenhet, klicka på länken till höger!

Sådär ja..

Publicerad 2009-09-01 10:35:48 i Allmänt,

då var morgonpromenaden avklarad, kanske också dagens enda... Gick en bra bit men efter halva fick jag ordentligt skavsår på hälen så kunde inte gå lika fort som innan. Men all motion är bra motion! :-)

God morgon!

Publicerad 2009-09-01 08:25:01 i Allmänt,

Sover så jäkla skönt ute i vardagsrummet! Varför har vi inte gjort så innan??! Ha ha nä det kanske hade varit lite galet.. Just nu står våra madradsser ute i vardagsrummet, och vårt sovrum agerar nu kartongförvaring.

Det blev en kvällspromenad igår iaf, en spontan direkt efter middagen. Noah somnade i vagnen och sov sen resten av natten, förutom lite mammatank vid halv fem. Skönt! Tänkte ge mig ut på en nu på morgonen med, för ikväll lär det inte bli någon. Jobbar stängning så det blir lite sent för det.
Idag blir det fullt upp, öppna förskolan kl.13 och jobb från 15.

Kom på alldeles nyss att det är ju september nu! Hallå?! Var tog året vägen?! Dags o börja tänka på julklappar.. Måste ta ett dopp med bara för att ha badat i september. :-)

Längtar tills på torsdag då vi ska få titta på lägenheten!! Wiiie!! Ska bli så jäkla häftigt o se den irl, har ju hittills bara sett en ritnig på papper, och de säger ju inte så mycket. Visst vi har ju varit där o spanat in lägenheterna  som är längst ner, sett materialval och så. Men ändå, att gå in i VÅR lägenhet ska bli så coolt!

Nä nu ska jag ut o gå!

So long!

Om

Min profilbild

Camilla

Mitt i livet med barn, hus och blivande man. Skriver om vardagsbekymmer och skojigheter och allt vi tar oss för om dagarna,

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela