bigmaamas

mitt liv som trebarnsmamma

Pinsamt

Publicerad 2009-10-30 15:12:30 i Allmänt,

vad dåligt jag uppdaterar.. Försvarar migmed att jag legat helt däckad hela veckan i nån skit. Spekulerade i om det var knorren men då borde jag inte vara på fötterna än. Nu är det ju bra liksom.

So.. I´m back!!

Ska försöka bättra mig. Orkar nån ens komma in hit o kika? Tror knappast det. Och ni har min fulla förståelse.

Nog om det.


Vi har en soffa! Äntligen efter 9 veckor utan en soffa har den kommit. Har aldrig längtat efter en soffa så mycket innan och kommer uppskatta den till tusen. Fina fina soffa.

Ska ta bild så ni får se.

Vi skulle ju ha inflyttningsmingel så folk får se hur vi bor men allting fick skjutas upp för att soffan inte behagade komma när Mio lovat. Men nu ska vi spika nytt datum för det. Inbjudan kommer för berörda! =)


Eftersom jag legat däckad hela veckan och knappt tagit mig upp ur sängen har jag inte kunnat ta tag i veckans skoluppgifter förrän igår.. fick klart ena inlämningsuppgiften med assistans av T. Tack!
Två inlämningsuppgifter kvar så det är plugg plugg plugg som gäller.

Förhoppningsvis ska vi på halloweenfest imorgon, om allt går som det ska....



Back to my books!

Återkommer med bild soon!!

Torsdag

Publicerad 2009-10-22 09:20:39 i Allmänt,

Hej mina underbara läsare! Kul att det kryllar av er som är intresserade av att läsa om mitt så spännande liv! Eller inte..

Det är verkligen kul att plugga, så jäkla intressant! Men det är nog så, man måste läsa sånt som verkligen intresserar en annars ger man upp.

Fortfarande ingen soffa. J-vla Mio. Skitbutik. Många grodor men det är så frustrerande att inte kunna fixa iordning.

Idag ska vi in till den stora staden o träffa Maria. Kom fram till att det är minst 3,5 år sen sist. Helt sjukt vad åren går men man vet att man alltid har varandra. Det är det viktigaste.

Må så gott kära vänner!

Nu ni!

Publicerad 2009-10-19 08:09:27 i Allmänt,

Idag börjar jag plugga!!!

Har kommit in på en distansutbildning till personaladministratör. Ska verkligen bli jätteskoj! Hoppas att det kommer funka o plugga iaf lite när skrutt är hemma med mig.. Det jobbiga är att han är sjuk nu stackarn.. Förresten så fyller han 11 månader idag! Grattis lillskrutt!

Nä nu ska jag in på skolsidan och se vad som ska göras! =)

Hej svejs!

Fredagsmyyyys!

Publicerad 2009-10-16 13:21:07 i Allmänt,

Fredag idag. Känns som att det inte spelar någon roll iofs. För en vanlig Svensson är helg lika med ledigt men inte i det här residenset. Frivilligt den här helgen iofs. Need the money.

Har varit på min andra upplärningsdag, den gick väl sådär.. Kändes lite som att jag skulle kunna allt redan bara. Men men det blir nog bra.

Helt slut dock. Det tär på en o gå upp 5.30! O kallt som satan var det...

Snart snart ska jag berätta en sak! =)

Shit vad jag är dålig på att blogga..

Publicerad 2009-10-15 13:31:07 i Allmänt,

Verkligen. Skärpning eller lägg ner säger jag bara.

Har haft så sjukt mycket de senaste dagarna och det förklarar väl saken kanske.

Har en sak o berätta men inte riktigt än. Några vet men håller inne på det en liten stund till.


Imorgon är min andra upplärningsdag för o räkna på ICA. Var där på första igår och det gick väl bra tror jag. Lite rörigt var det men det är väl så i början när allt är nytt och så.

Fy vad kallt det var imorse! Jag brukar normalt sett inte lämna Kevin på skolan på mornarna, T gör det för att jag ska slippa dra ut Noah. Men idag skulle Kevin på utflykt o de skulle ha matsäck med sig. Jag som vanligt är så virrig och glömmer ju det igår. Kom på det igår kväll så det var bara att bege sig ut o handla på morgonen.

Tror Noah behöver en ny jacka ändå. Den han har nu är en som Kevin hade, storlek 74. Den är liite liten i ärmarna. Hittade en POP jacka på Tradera som jag spanar på. De är ju svindyra att köpa nya men kan man dra hem en för några hundra känns det ju ok. Vi får se hur mycket den stiger.

Noah har lyckats få på tv:n, det är myrornas krig. =)


See ya!

 

Recept!

Publicerad 2009-10-09 09:50:55 i Allmänt,

På begäran kommer här receptet på världens enklaste bröd!




Hälla-ut-bröd

Ingredienser
Tid: 10 min + jäsning och gräddning
1 stort bröd

1/2 pkt jäst( 25 g)
2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl Special

1. Smula ner jästen i en degbunke. Lägg i salt, slå på litet av vattnet, rör ut jästen och häll i resten av vattnet.

2. Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös. Jäs degen under handduk i cirka 1-1 1/2 timme.

3. Häll försiktigt upp degen i en långpanna med bakpapper. Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.

4. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och fortsätt grädda i cirka 40 minuter.

5. Låt brödet svalna på ett galler. Och fall för frestelsen att vara den första som får smaka på underverket.




Första gången jag gjorde brödet gjorde jag helt enligt receptet, andra gången bytte jag ut lite av det vita mjölet mot ett lite grövre. Så hade jag i solroskärnor o lite oregano med. Man kan ju verkligen ha i precis vad som helst..

Så oavsett om ni brukar baka bröd hemma eller inte så testa! Du kan bara inte misslyckas med det här..

En dag med barnen

Publicerad 2009-10-07 21:58:55 i Allmänt,

Idag var vi iväg till Kevins lungdoktor för o kolla läget. Han ska fortsätta med sina inhalationer men nu inte längre med Nebunetten utan en sån där vuxenvariant. Han är så stor nu. Vikt o längd såg bra ut med. Skönt o höra för det känns inte som att vikten borde peka uppåt med tanke på hur måltiderna brukar vara.

Har varit riktigt mysigt o kunnat få lite tid med barnen o bara vara, utan stress.. Det behövs. De har så himla roligt tillsammans med när alla är glada. Sånt är kul!

Bilen fixad iaf och några tusenlappar fattigare. Inte ens våra lappar.. Men men en bil måste man ha.

Nu ska limpan ut ur ugnen, var bara tvungen o baka den igen. Säg till om nån vill ha recept. Yummie!



 

Tisdag

Publicerad 2009-10-06 11:30:13 i Allmänt,

Idag har vi äntligen fått komma till BVC. Sist vi var där var för att jag var på o ville gå dit för o väga o mäta. Då var Noah 8 månader. Det var inte tal om någon 8-månaderskontroll what so ever. Sjukt det där hur de har olika rutiner på olika ställen, trots att de ska ha samma.
Fick veta inför besöket att jag skulle låsa fast vagnen om jag skulle ta med den, tydligen så har de blivit av med vagnar.. Helt sjukt. Men åh andra sidan får man inte en krona på försäkringen om den inte varit låst, inte för att jag nu vet hur de kan kolla det. Men hur som helst så är det väl investerade pengar.

Idag vägde Noah iaf 9775g och mätte 76cm. Låg något över på både längd och homf men något under på vikt, inte så konstigt iom att han rör sig mer nu och inte är något matvrak direkt.

Tiden går så jäkla fort och snart är det dags att börja jobba igen. Känns verkligen som att jag måste hitta rätt nu. Vad göra med mitt liv? Åh det är verkligen svårt. Och det som är ännu värre är att jag ju inte blir yngre direkt.. Sen så måste det ju funka för hela familjen också. Svårt det där.

T jobbar heltid på fondbolaget den här veckan, så mamma ställer upp o passar barnen tills han kommit hem idag. Vad gör man utan sina underbara föräldrar som ställer upp för en hela tiden?!
Hoppas jag kommer till jobbet bara, bilen har krånglat de senaste dagarna och borde egentligen vara inne på verkstad.. Annars blir det till o åka kommunalt o det tar ett bra tag....

Bakade världens enklaste bröd igår, o skitgott var det. Bara blanda ihop degen, jäsa den i samma bunke, ut på en plåt o in i ugnen. Med ett sånt här bröd kan ALLA baka sitt eget bröd. Det blir ju såå mycket godare. Och för att inte tala om billigare.

Nä nu ska jag ta o väcka min skrutt som ligger o sover i full mundering, han måste vara tokvarm vid det här laget..






Min fina syster och son!

Nu har vi bara 1 lägenhet. :-D

Publicerad 2009-10-02 13:55:38 i Allmänt,

Om ni bara anade hur skönt det är.. Vi slet verkligen som djur in i det sista med den andra lägenheten och jag är evigt tacksam de som ställde upp med allt som behövdes. Nu kan vi äntligen fokusera på vår nya. Jag vet, jag ska lägga ut bilder, men än så länge är det ganska rörigt så det kommer så snart det ser lite bättre ut. Vi väntar på lite möbler sen ska det väl bli lite ordning här med.

Fredag idag. Fredagsmys. Kanske ett glas vin för o fira? Vi får se.

Måste ta mig ut i solen o njuta av solen medan den behagar sända ut sina strålar. Vad hittar ni på idag?

Om

Min profilbild

Camilla

Mitt i livet med barn, hus och blivande man. Skriver om vardagsbekymmer och skojigheter och allt vi tar oss för om dagarna,

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela